Aubergine-lasagne
You need:
1 pkt guldgrytans köttfärs 500 g, 26.90
4 dl riven milbona prästost, 64.90/kg 0.8k
1st aubergine, 19.90/kg 3.7k
1 msk Tomatpure, 5.90 7.7k
2 dl milbona crème fraîche, 8.30 3k
2 dl laktosfri grädde Arla, 12.90(2,5 dl) 3.2k
Timjan Kania, 7.95
Oregano Kania, 6.95
Salt och peppar
2 klyftor vitlök, 3-pack 9.90, 31.1k (givetvis valfri)
1st lök, 1kg 4.90, 6k
1 brk Sargona krossade tomater med basilika, 6.95, 3.7k
Tillbehör: 1 röd paprika 34.90/kg, 4k
1/2 ask körsbärstomater 14.90/ask, 3.7k
Samt ev överbliven aubergine
How to:
Slå på ugnen på 200 grader
Finhacka löken, stek med vitlöken, på medium värme.
Tillsätt tomatpure och köttfärs, stek tills köttfärsen är genomstekt.
Tillsätt krossade tomater och kryddor efter smak.
Låt puttra på svag värme ca 10 min.
Skiva auberginen tunt, läggskivorna på hushållspapper och strö lite alt över för att dra ut vattnet.
Blanda 3/4 av osten med crème fraîchen och grädden.
Lägg knappt hälften an köttfärsen i botten på en ugnssäker form, varva sedan med aubergine och ostsåsen avsluta ned det sista av den rivna osten.
Kör mitt i ugnen ca 30 min, eller tills osten fått fin färg.
Dela paprikan.
När det är 10 min kvar på lasagnen så värmer du på stekpannan igen, lägg i en klick smör och stek paprikan nån minut innan du tillsätter tomaterna och den överblivna auberginen. Låt stå på svag värme och rör om då och då.
Bon apetit!
Omdömen
Barnen: Gott!
Mannen: 4 av 5
Jag var lite förkyld så det kanske var därför, men jag tyckte inte det smakade så mycket, men helt ok!
Räckte bra till 4 pers. Total kostnad 158 kr, men då har jag räknat med hela osten, trots att jag bara använde knappt halva.
Lycka till!
Benfri kotlett med gräddstuvat vitkål
You need:
500 g vitkål
2* 250 ml grädde
2 äggulor
Salt och peppar
1 pkt kotletter, benfri, tunt skuren
1 pkt dulano frikadeller
1 pkt Goldessa färskost peppar
1/2 huvud broccoli
1 röd paprika
Total kostnad 111kr
How to:
Kokar ris till övriga familjen.
Skär vitkålen i tärningar och koka i lätt saltat vatten ca 10 min. Häll ut i ett durkslag.
Lägg i broccolibuketterna och koka dem i ca 10 min.
Lägg i färskosten i en kastrull tillsammans med lite av grädden för att hjälpa osten att smälta bättre.
Skär paprikan i bitar.
Glöm inte röra om i såsen, ha låg värme! Späd ut med grädde tills du får den tjocklek du gillar. Salta.
Blanda två äggulor med ca 2 dl grädde i en stekpanna, tillsätt kålen. Salt och peppar efter smak.
Häll över i en skål.
Utan att skölja ur stekpannan, lägg i smör och stek paprikan, tillsätt broccolin när paprikan mjuknat något.
Stek biffarna 3-4 min på varje sida och köttet ca 2 min på varje sida.
Servera!
Omdömen
Barnen: gott! Men gillade inte paprikan eller vitkålen. Biffarna och broccolin var jättegoda!
Mannen: vitkålen smakade och såg ut som potatisgratäng! Jättegott!