Aubergine-lasagne
You need:
1 pkt guldgrytans köttfärs 500 g, 26.90
4 dl riven milbona prästost, 64.90/kg 0.8k
1st aubergine, 19.90/kg 3.7k
1 msk Tomatpure, 5.90 7.7k
2 dl milbona crème fraîche, 8.30 3k
2 dl laktosfri grädde Arla, 12.90(2,5 dl) 3.2k
Timjan Kania, 7.95
Oregano Kania, 6.95
Salt och peppar
2 klyftor vitlök, 3-pack 9.90, 31.1k (givetvis valfri)
1st lök, 1kg 4.90, 6k
1 brk Sargona krossade tomater med basilika, 6.95, 3.7k
Tillbehör: 1 röd paprika 34.90/kg, 4k
1/2 ask körsbärstomater 14.90/ask, 3.7k
Samt ev överbliven aubergine
How to:
Slå på ugnen på 200 grader
Finhacka löken, stek med vitlöken, på medium värme.
Tillsätt tomatpure och köttfärs, stek tills köttfärsen är genomstekt.
Tillsätt krossade tomater och kryddor efter smak.
Låt puttra på svag värme ca 10 min.
Skiva auberginen tunt, läggskivorna på hushållspapper och strö lite alt över för att dra ut vattnet.
Blanda 3/4 av osten med crème fraîchen och grädden.
Lägg knappt hälften an köttfärsen i botten på en ugnssäker form, varva sedan med aubergine och ostsåsen avsluta ned det sista av den rivna osten.
Kör mitt i ugnen ca 30 min, eller tills osten fått fin färg.
Dela paprikan.
När det är 10 min kvar på lasagnen så värmer du på stekpannan igen, lägg i en klick smör och stek paprikan nån minut innan du tillsätter tomaterna och den överblivna auberginen. Låt stå på svag värme och rör om då och då.
Bon apetit!
Omdömen
Barnen: Gott!
Mannen: 4 av 5
Jag var lite förkyld så det kanske var därför, men jag tyckte inte det smakade så mycket, men helt ok!
Räckte bra till 4 pers. Total kostnad 158 kr, men då har jag räknat med hela osten, trots att jag bara använde knappt halva.
Lycka till!